ZUSOCIAL: HACKER HOUSE FOR DECENTRALIZED SOCIAL INFRA

#ZUSOCIAL: HACKER HOUSE FOR DECENTRALIZED SOCIAL INFRA

Etkinlik Açıklaması

🌐 Hacker House: Merkezi Olmayan Sosyal Altyapı İçin

Tarih: 5 Kasım - 19 Kasım 2023 Yer: İstanbul

Merkezi olmayan sosyal medyanın en büyük zorluklarını çözme vakti geldi! Sosyal ağlar, kişisel hayatımızın ve toplumsal uzlaşımın bilgi dokusudur, çok disiplinli bir yaklaşımı gerektiren bir kamu altyapısıdır. Bu hacker house, ZuConnect'in bir parçası olarak, DWeb deneyimlerini, Web3 deneyimlerini ve fiziksel kamusal alanlardan gelen dersleri bir araya getirerek doğru soruları sormayı ve mevcut durumu sorgulamayı amaçlamaktadır.

Ev Sahipliği Yapan Ekipler:

  • Matters Lab
  • Mask Network
  • Social Layer

Başlangıç ve Bitiş Tarihi: 5 Kasım - 19 Kasım

İlk Ethereum günlerinde, Swarm içerik adresli depolama katmanı ve Whisper mesajlaşma protokolü olmak üzere diğer iki protokol, Ethereum ile birlikte "dünya bilgisayarı" oluşturmak üzere önerildi. Yıllar geçtikçe, DeFi yükseldi, Ethereum canlı bir ekosistema dönüştü, Swarm ve Whisper unutuldu. Ancak temel değişmedi: depolama ve mesajlaşma, finans ötesi herhangi bir merkezi olmayan uygulama için hala önkoşuldur.

Aynı anda yaşadığımız dijital dünya hızla fraktalleşiyor. Bazı ülkelerde sosyal medya sansürü sıkılaşıyor ve vatandaş gazeteciliği ortadan kaldırılıyor. Açık toplumlarda Elon Musk Twitter'ı satın aldı, alternatif arayışında bir exodus yarattı. Hâlâ bir şansımız varsa? Ne var ki, sıfırdan her şeyi inşa etmek yerine noktaları birleştiriyor, savaşa dayanıklı uygulamaları geliştiriyor ve mevcut kullanıcı havuzlarını etkinleştiriyoruz?

Swarm ve Whisper belki unutuldu, ancak IPFS içerik adreslemesi için fiili standart haline geldi, ActivityPub şimdi Cloudflare'den Meta'ya kadar şirketlerin tercih ettiği sosyal mesajlaşma protokolü oldu. Ethereum zaten merkezi olmayan kimlik yönetimi ve dijital varlıklar için kapsamlı bir ekosistem haline geldi, burada on-chain oyunlar ve belgeleme, sosyal etkileşimin yeni formları haline geliyor. Merkezi dünyanın genişlemesi karşısında yeterince hızlı olacak mıyız?

Bu soruları bu hacker house'ta birlikte cevaplamaya çalışıyoruz. DWeb sosyal deneyimini ve Web3'ün gücünü bir araya getirerek, merkezi olmayan sosyal ağların gerçek dünya ihtiyacını nasıl karşılayacağını ve webi nasıl açık tutacağını bulmaya çalışacağız.

Etkinlik Katılım Linki: Buraya Tıklayın